Woodnotes asuntomessuilla: Talo Koskela

Luonnonvalo kiirii pitkin Seinäjoen asuntomessuille rakennetun omakotitalo Talo Koskelan seiniä ja jylhän kaltevia kattopintoja. Vaaleaksi saippuoitu lattia ja valkeat puuseinät suurentavat jo valmiiksi monikuutioista tilaa entisestään. Suurista ikkunoista avautuvat näkymät vehreään havumetsään ja Woodnotes on rakennuksessa kuin kotonaan. 
– Talo Koskela on suunniteltu kokonaisuudeksi. Erityisesti kehoittaisin siellä vieraillessa kiinnittämään huomiota puun käyttöön, joka on moninaisuudessaan rakennuksessa kiinnostavaa", rakennuksen suunnitellut arkkitehti Teemu Hirvilammi summaa.

Talo Koskela on harmoninen, hengittävä kokonaisuus. Ulla Koskisen suunnittelema sisustus kunnioittaa Hirvilammen hahmotteleman rakennuksen puitteita. Vaaleus sekä luonnonmateriaalit toistuvat kalusteissakin. Lattioille on rullattu auki Woodnotesin mattoja ja suuren ruokapöydän äärelle on koottu Siro-tuoleja. Olohuoneessa levätään k-tuolilla ja valo siivilöityy yläkerran ikkunoista hennon Veil-verhon lävitse. Mikäpä sen sopivampaa, että rakennuksen hallitseva elementti puu jatkaa matkaansa paperinarussa, joka on myös alkujaan metsistä peräisin. 

Yhdessä Woodnotesin kanssa sisustuksessa on edustettuna mm. Adean, Artekin ja Nikarin tuotteita – keskiössä kotimaisuus, laadukkuus ja hyvä suunnittelu.


Talo Koskela
Kohde 34
Maatammenkuja 7

Asuntomessut Seinäjoella 8.7.-7.8.2016

Eino Korkala